Slovenski vikend ove godine donosi 'Ljubav bez granica'

Jedan od ključnih ciljeva hrvatske turističke ponude svakako je produljenje sezone kroz proljetne i jesenske mjesece, stoga su nadolazeći prvosvibanjski praznici prava prilika za njeno otvorenje...

Tome je uspješno odgovorila Turistička zajednica Biograda na Moru koja već tradicionalno u proljeće održava popularnu manifestaciju nazvanu 'Slovenski vikend'. Manifestacija je to koju su organizatori posvetili najbrojnijim i najvjernijim gostima iz susjedne Slovenije, koji u Biograd dolaze ne samo tijekom ljetnih mjeseci, već cijelu godinu. No, događaj je namijenjen i otvoren za sve posjetitelje koji žele sudjelovati u raznolikoj ponudi. Ako još niste posjetili Biograd na Moru, izvrsnu destinaciju za odmor i uživanje koja s pravom nosi epitet 'Srce Jadrana' uz kristalno čisto more, plaže i bogatu povijest, onda je idući vikend idealna prilika za to.


Foto: TZ Biograd

Naime, 'Slovenski vikend' održava se već petu godinu, a predstavlja program koncipiran na obiteljskom okupljanju od najmlađih do najstarijih članova, aktivnom odmoru uz odličnu zabavu, različitim sportskim aktivnostima, tematskim i gastronomskim večerima te nastupima glazbenika. Slogan 'Ljubav bez granica' glavna je tema koja će dominirati ovogodišnjom manifestacijom. Ideja je nastala ponukana ulaskom Hrvatske u Schengen zonu te posljedično ukidanjem granica između Hrvatske i susjedne nam Slovenije. Kako bi se još jednom iskazala dobrodošlica slovenskim gostima ne iznenađuje program pun „ljubavnih događanja“ od plovidbe Ljubavnim kanalom, gastronomske 'ljubavi u teći' sve do 'ljubavnog vatrometa'.


Foto: TZ Biograd

Za vrijeme manifestacije dostupna su razna zbivanja počevši od jutarnjeg treninga, akcije čišćenja podmorja, muzeja odbačenih predmeta, izložbe SLOART u Zavičajnom muzeju te sajma domaćih proizvoda pod nazivom 'Domaće je najbolje', pa sve do večernjih nastupa i plesa. Nadalje, kako su Slovenci poznati jedriličari organizirana je i regata koja traje dva dana. Na programu 'Slovenskog vikenda' očekuje vas obilje zabave i bogat glazbeni program, stoga raduju nastupi Gradske glazbe Vodice iz Slovenije, DJ Blaky-a, te koncerti izvođača Luke Basija, klape Kampanel, Soul Fingersa i klape Bunari.


Foto: TZ Biograd

Jedno od istaknutih događanja koje očekuje goste je Biograd Run, utrka koja je na rasporedu 29. travnja u 18h. Kako 'Slovenski vikend' potiče uključenost cijele obitelji, najkraća etapa od 1 km idealna je za najmlađe sudionike. Druga etapa od 5 km namijenjena je trkačima amaterima, a najduža od čak 10 km je za profesionalce i one najizdržljivije. Ruta ove utrke obuhvaća obalu Biograda, od rive preko plaža i park šume Soline. Svaki će sudionik prilikom prijave dobiti majicu s logom. Po završetku slijedi proglašenje pobjednika, dodjela pehara i medalja te druženje uz domjenak, a prijaviti se možete ovdje.


Foto: TZ Biograd

Također, 30. travnja biti će održana zanimljiva edukativna radionica „Zdravo nije FUJ!“ Marija Valentića. Radi se o potpuno novom konceptu gostujuće igraonice za djecu i odrasle koja se bazira na važnosti zdrave prehrane i aktivnosti, osvještava o štetnom utjecaju elektronskih uređaja i vremena provedenog u zatvorenom te kroz svoj animacijski program pruža zabavu za cijelu obitelj.


Foto: TZ Biograd

Na zadnji dan 'Slovenskog vikenda' ujedno Praznik rada, u centralnom parku kod kolodvora biti će okupljanje u 10h za rekreativnu šetnju nazvanu Biograd Walk, jednu od najomiljenijih aktivnosti sudionika ove manifestacije. Iz samog srca Biograda kreće se prema cilju Fun parku Biograd – Dalmaland. Dugom šetnjom razgledat će se najljepši dijelovi Biograda i proći šetnicom koja se nalazi uz more, gdje svi sudionici imaju priliku uživati u plažama nagrađenim plavom zastavom. Nakon toga priključit će se na bike stazu koja vodi do krajnje točke šetnje Fun parka. Po završetku razgledavanja parka sudionici se organiziranim prijevozom vraćaju u centar grada na Rivu, gdje će nakon šetnje duge 4.5 km biti upriličena zakuska. Prijaviti se možete ovdje .


Foto: TZ Biograd

Kao što možete primijetiti 'Slovenski vikend' obećava nezaboravnu zabavu uz bogat program, koji donosimo u nastavku. Stoga ako još uvijek niste sigurni gdje ćete se zaputiti za produženi vikend, ne propustite priliku i dođite u Biograd na Moru!

Povezani članci
Sinj - Dani Alke i Velike Gospe 2024.

Sinj - Dani Alke i Velike Gospe 2024.

Salona – otvorena galerija slika slavne povijesti

Salona – otvorena galerija slika slavne povijesti