Sinj u srcu – Dani Alke i Velike Gospe

Stigao je mjesec srpanj: već u zraku se slute vreva i šušur živahnoga ljeta u Sinju. Krovna manifestacija Dani Alke i Velike Gospe i ove godine iznjedrila je mnoštvo događanja kojima će uvijek gostoljubivi Sinjani obradovati svoje goste…

Podizanjem zastave na Trgu kralja Tomislava u Sinju prošlog petka je započela manifestacija ‘Dani Alke i Velike Gospe‘ u Sinju. Uz neizostavne 307. alkarske svečanosti i proslavu blagdana Velike Gospe, domaći i furešti moći će uživati u koncertima, izložbama, sportskim i humanitarnim aktivnostima, kazališnim predstavama, predstavljanjima knjiga, kreativnim radionicama te raznim drugim priredbama. Cijeli grad pod Kamičkom postaje otvorena pozornica gdje će se pronaći ponešto za svačiji ukus.

Foto: TZG Sinj

Izdvojit ćemo neke od zanimljivih događaja zbog kojih se isplati posjetiti Grad Sinj, Gospin grad, grad Alke, dobre hrane i glazbe. Omiljena Gradska glazba, bez koje nijedno slavlje u ovom gradu ne bi bilo potpuno, ove godine slavi 160 godina postojanja, kako smo već istaknuli u našem prethodnom članku o godini velikih obljetnica koje se ove 2022. godine obilježavaju u Gradu Sinju. Osim koncerta Gradske glazbe, bit će otvorena i prateća izložba.

Raznolike note poletjet će u sinjsku ljetnu noć uz nekoliko klasičnih koncerata mladih sinjskih glazbenika, virtuozne jazz nastupe na tvrđavi Kamičak koja će postati kulisa i Kamičak Etno festivala, tradicionalni rock festival SARS koji će se ovoga ljeta održati po 19. put, festival metal glazbe Nebesa metalFest na Hipodromu te neizostavnu i uvijek popularnu klapsku pjesmu.

Foto: TZG Sinj

Preporučamo vam da ove godine nikako ne propustite sjajan Sinjski sajam sela gdje ćete se moći opskrbiti izvornim tradicijskim proizvodima, a na večeri folklora podsjetit ćete se starih vremena i dobrih običaja. Uz pregršt događaja svakako dođite u Sinj i uronite u povijesno-scenski spektakl Opsada Sinja 1715., koji će se ove godine prikazati uz još upečatljivije zvučne i svjetlosne efekte.

Gostoljubivi i uvijek odlični domaćini Sinjani vas ovog ljeta s radošću iščekuju u svom viteškom gradu Sinju.

Izvor: TZG Sinj

Slične objave

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Advertismentspot_img

Instagram

Najpopularnije