Dobre stvari u travnju

Unatoč nezahvalnim vremenskim prilikama, proljeće nam je donijelo niz pozitivnosti. Osim što smo uz naše najmilije proslavili Uskrs, te imali ugodna obiteljska druženja i na društvenoj sceni odvile su se neke dobre stvari

Tako su u Zagrebu otvorene dvije vrlo zanimljive i posjeta vrijede izložbe. U Muzeju za umjetnost i obrt otvorena je izložba u čast velikog renesansnog umjetnika Rafaela. Izložba Rafael – na ishodištu mita publici donosi preko stotinu grafika, majolika i crteža raznih umjetnika koje je inspirirao ovaj veliki renesansi majstor. Izložba se može razgledati do 6. lipnja 2021. Druga izložba postavljena  u  Klovićevim dvorima prezentira bogatstvo slavonskih dvoraca. Izložbu pod nazivom Umjetnost slavonskog plemstva – vrhunska djela europske baštine posjetitelji mogu razgledati do 18. lipnja 2021., a prikazuje baštinu slavonskih plemićkih obitelji, obiteljske portrete i druga blaga skrivena u dvorcima Slavonije.

FB: Galerija Klovićevi dvori

Poznati hrvatski proizvođač sportskih električnih automobila i pogonskih sustava za električne automobile Rimac Automobili ovog nam je mjeseca prezentirao izgled svog novog kampusa u Svetoj Nedjelji. Sam kampus prostirat će se na oko 200.000 kvadratni metara. Izgradnjom kampusa Rimac Automobili i Hrvatska učvršćuju svoj položaj u toj branši.

FB: Rimac Automobili

Grad Zagreb predstavio je novu aplikaciju pod nazivom “Moje Sljeme”. Ova Aplikacija olakšava svim ljubiteljima prirode lakše snalaženja na Sljemenu, jer sadrži mapu staza,  rute i navigaciju.  Ova će aplikacija uvelike olakšati posjetiteljima grada da istražuju Sljeme, jer se sve bitne i korisne informacije sada mogu naći na jednom mjestu.

Za sve ljubitelje putovanja stiže dobra vijest i iz Croatia Airlinesa. Naime ova kompanija u svibnju širi mrežu letova iz europskih metropola prema Zagrebu i Jadranu. Tako su planirani redoviti letovi na relacijama Zagreb – Amsterdam, Beč, Bruxelles, Dublin, Frankfurt, Kopenhagen, London, München, Pariz, Rim, Sarajevo, Skoplje i Zürich. Osim toga, kompanija United Airlines najavljuje od srpnja do listopada letove iz New Yorka prema Dubrovniku.

FB: Croatia Airlines

Dobre nam vijesti stižu i od naših proizvođača bućinog ulja. Naime, na natjecanju u kakvoći prehrambenih proizvoda održanom u Belgiji ulja Vladimira Kurteka, Branka Vidačeka i Stjepana Kolenka osvojila su zlatne medalje za kvalitetu. Ulja su ocjenjivali poznati kuhari, vlasnici Michelinovih zvjezdica i članovi francuske kulinarske akademije.

FB: Varaždinsko bućino ulje

Travanj je donio niz sportskih događanja. Jedno od važnijih svakako bio je Dinamov uspjeh u Europskoj ligi. Iako je Dinamo ma kraju dvostrukim porazom od španjolskog Villarreala napustio natjecanje Europske lige, svakako se radi od jednom od najvećih uspjeha zagrebačkog kluba.

U Hrvatskoj je po prvi put održan Croatia Rally, Tako su kroz tri dana najbolji reli vozači današnjice na lokalnim cestama zapadne Hrvatske pokazivali svijetu svoje vozačke vještine. Zahvaljujući velikom broju ljubitelja ovog sporta utrku su gledali gledatelji u 150 zemalja. Što je ogromna promocija za Hrvatsku.  Međutim kako stvari  stoje ovo nije zadnja utrka takve vrste u  Hrvatskoj, već ćemo iduće godine moći gledati istu.

rally-croatia.com

Hrvatski tenisački par Nikola Mektić i Mate Pavić u travnju su, ne samo da preuzeli prvu poziciju na listi najboljih tenisača svijeta, nego i osvojili Turnir u  Monte Carlu. Nezaustavljivim Hrvatima to je peti naslov ove sezone, a bit će ih sigurno još.

Hrvatski sportaši su na raznim prvenstvima u travnju osvojili niz medalja, tako je  hrvač Antonio Kamenjašević na Europskom prvenstvu osvojio  brončanu medalju u kategoriji do 77 kilograma, grčko-rimskim stilom. A na Europskom taekwondo prvenstvu Marjana Lena Stojković osvojila je zlatno, dok su Doris Pole i Ivan Šapina osvojili brončane medalje.

FB: Hrvački klub Herkul

A ni braća Martin i Valent Sinković nisu ostali bez medalje i to zlatne u dvojcu bez kormilara na Europskom veslačkom prvenstvu. Osim toga krajem travnja u Zagrebu stiže još jedno veliko sportsko događanje. Naime, od 30. travnja do 2. svibnja prvi put u povijesti održat će se Svjetski veslački kup u našoj zemlji.

Slične objave

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Advertismentspot_img

Instagram

Najpopularnije