Povijesna utrka za Hrvatsku – Croatia Rally

Po prvi put u povijesti treća etapa Svjetskog prvenstva u reliju – Croatia Rally održat će se u Hrvatskoj od 22. do 25. travnja, a dio brzinskih ispita vozit će se po lokalnim cestama Zagrebačke, Karlovačke i Krapinsko-zagorske županije, te Grada Zagreba, piše zagrebacka-zupanija.hr.

World Rally Championship (WRC) vrhunski je sportski događaj, koji objedinjuje brzinu, tehnologiju i pouzdanost vodećih svjetskih proizvođača automobila, praćenu uigranim momčadima predvođenim najboljim svjetskim vozačima.

rally-croatia.com

Predstavljanje vozača i vozila bit će održano kod Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, a najbrži će se popeti na podij na Trgu svetog Marka, dok 8probne vožnje kreću u utorak, 20. travnja. Posade će 23. travnja započeti s utrkivanjem na području Samoborskog Gorja, nakon čega slijede brzinski ispiti na širem području Karlovca. Dan nakon, brzinski ispiti će se također odvijati na području Samoborskog gorja i Karlovca, dok će se 25. travnja voziti na području Hrvatskog zagorja (Zagorska sela i Kumrovec), te po stazama na Medvednici.

Ovaj svjetski sportski spektakl prenosit će se u više od 150 zemalja diljem svijeta, a očekuje se da će Hrvatska od globalne promocije među obožavateljima automobilizma imati medijsku vidljivost vrijednu 40 milijuna eura. Osim što će Croatia Rally imati veliki turistički i gospodarski značaj za promociju Hrvatske, stavit će Hrvatsku na kartu svijeta među obožavateljima auto-moto sporta.

rally-croatia.com

WRC je globalni izazov kojeg karakteriziraju hrabrost, strast, izdržljivost i mogućnost konstantne prilagodbe stalnim izmjenama okoline i nepredvidivosti uvjeta za vožnju. “Siguran sam da ćemo, zahvaljujući vrijednom timu koji danonoćno radi te našim vjernim partnerima uspjeti u tom naumu i pokazati da Hrvatska zaslužuje biti domaćinom ovog velikog događaja”, istaknuo je Daniel Šaškin, predsjednik Organizacijskog odbora Croatia Rallyja.

Više od 1200 sudionika pratit će oko 1500 novinara i snimateljskih ekipa, dok će četverodnevni događaj pratiti milijuni gledatelja diljem svijeta. Gledatelji će prijenos moći pratiti putem TV ekrana i digitalnih platformi, a sve informacije i novosti mogu se pratiti ovdje.

rally-croatia.com

Izvor: zagrebacka-zupanija.hr

Slične objave

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Advertismentspot_img

Instagram

Najpopularnije