Svjetsko prvenstvo u Vrlici

Tko god zna za Vrliku i posjetio je nekog Vrličanina gdje god da bio, zasigurno je probao najpoznatiju vrličku deliciju – uštipak, piše Vrlika Tourist Board

Vrlički uštipci miješaju se drvenom žlicom u drvenoj posudi, a popularni recept sadrži: tamno brašno, prstohvat soli, mlaku vodu, jaje ili dva i malo rakije… Naravno da točni omjeri ovise o majstoru koji ih sprema. Također, bitne su i tekstura i duljina miješanja, a kada smjesa dobije mjehuriće spremna je za prženje na vrućoj masnoći.

Vrlika Tourist Board

Najvažnije pitanje glasi: Tko radi najbolji uštipak? Svi Vrličani tvrde da je vrlička varijanta uštipka najbolja, ali #svjetsko_prvenstvo_u_spremanju_uštipaka prilika je i ostalim mjestima gdje se uštipci pripremaju, da obore tu tvrdnju!

Čije ste vi sve uštipke probali? Na Facebook profilu Vrlika Tourist Board možete nominirati po vama najbolje uštipke i njihove kuhare! Neka im ovo svjetsko prvenstvo bude prilika za dokazivanje njihovog majstorstva…

Vrlika Tourist Board

Prijave se primaju do 18.7. u inbox, na email info@visitvrlika.com, na telefon 021 827 460 ili osobno u uredu na adresi: Put Česme 4, 21236 Vrlika.

Događaj će se održati u subotu, 24. srpnja s početkom u 18 sati. Pa pozivamo sve vas kuhare, entuzijaste, gurmane, sladokusce i goste da tu subotu dođete u Vrliku i izaberete najbolji uštipak! Vidimo se!

Vrlika Tourist Board

Slične objave

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Advertismentspot_img

Instagram

Najpopularnije