‘Trag u beskraju’ – Dani sjećanja na Olivera Dragojevića

29. srpnja dan je u kojem se Vela Luka, ali i cijeli svijet prisjeća svog starog morskog vuka, prijatelja, velikog glazbenika, običnog malog čovika i svog mještanina – Olivera Dragojevića, objavljuje TZ Vela Luka

U tom tjednu posvećenom njegovom bogatom glazbenom nasljeđu, u Veloj Luci kao njegovom rodnom mjestu i posljednjem počivalištu okupljaju se njegovi prijatelji, glazbenici i obitelj.

Tih dana njegova glazba kao da obavija uličice Vele Luke. Mještani pričaju o njemu, svi sa sjetom u očima, ali i s osmijehom zato što su ga imali sreće osobno poznavati. Uspomene na njega osjećaju se u svakom kantunu, jer je ostavio neizbrisiv, veliki i jedinstveni trag u beskraju. Vela Luka na svoj način šalje najljepši pozdrav svom Kapetanu i kao da mu poručuje: „Da je sve kako triba i da je svo more samo za njega.” 

oliver.hr

Malena pijaca ispred Župne crkve sv. Josipa, mjesto na kojem je i sam Oliver svake godine nastupao, tih dana postaje pozornica koja okuplja hrvatske i svjetske glazbenike, koji su s njime surađivali i koje je njegovo glazbeno nasljeđe obilježilo. Jedinstven je i nezaboravan doživljaj pratiti koncerte uživo iz barki u samoj uvali putem video zida, tako rasterećujući pijacu koja je tijesna za sve one koji žele pratiti koncert uživo. 

Ante Gelo, Alan Bjelinski, simfonijski orkestar i Dupini, glazbenici koji su pratili Olivera na najvećim svjetskim turnejama, stalni su postav „Traga u beskraju”. Dok su Gibonni, Zorica Kondža, Antonio Seranno, Tedi Spalato, Petar Grašo, Nina Badrić, Petar Dragojević, samo neka od imena koja smo do sad imali priliku ovdje slušati. 

„Ako ste zaljubljenik u Oliverovo glazbeno nasljeđe, onda zadnji tjedan mjeseca srpnja provedite u Veloj Luci i budite dio ‘Traga u beskraju’ – dana sjećanja na Olivera Dragojevića“, poziva Turistička zajednica Vela Luka.

No, svi oni koji neće biti u mogućnosti doći u Velu Luku, u koncertu mogu uživati u izravnom prijenosu na HRT2.

Slične objave

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Advertismentspot_img

Instagram

Najpopularnije