Izvan zone komfora – Bačva

U današnjoj rubrici Izvan zone komfora donosimo vam intervju s mladim bračnim parom iz Zagreba koji s nepunih trideset godina imaju dvoje djece i dva privatna biznisa (od kojih predstavljamo jedan), te su pravi primjer hrabrosti i odvažnosti…

Od kuda ideja? Bilo je prvo pitanje koje sam postavila, misleći – tako je jednostavno, kako se nitko nije toga dosjetio prije?

„Bačva je nastala jedne večeri, razgovarajući na našoj terasi koju smo željeli urediti. Tako smo u petnaest minuta razvili ideju: A da cvjetnjak stavimo u metalnu bačvu? Pet minuta nakon toga kupili smo domenu, a ja sam istu večer napravila logo“, govori Nera Marušić (29) opisujući trenutak kada se rodila bačva.

Nera Marušić

Brzo su shvatili da imaju ideju ‘koja drži vodu’. 

„No, naša bačva ne drži vodu, njen drenažni proces posebno je dizajniran da ispusti višak vode. Radi se o čeličnoj konstrukciji, čeličnom perforiranom limu, gumenim profilima i propusnoj foliji. Mogu biti raznih visina ovisno o biljci i poziciji.“

„A tu je i pluteni čep na bačvi za ispust viška vode, ako se dogodi da padne kiša ili vaš prijatelj koji vam čuva biljke dok ste na odmoru, previše zalije vaš skupi cvijet“, upada Nerin suprug Luka Marušić (29). 

Na samom početku ostajem zadivljena – mislili ste na sve. No, iza svake jednostavne i uspješne ideje stoji velik i mukotrpan posao.

„Sedam mjeseci razvijali smo proizvod. Kad smo krenuli na tržište shvatili smo da smo upali u ‘rupu na tržištu’, po reakcijama klijenata, arhitekata dizajnera interijera i eksterijera, shvatili smo da će tržište znati cijeniti nas proizvod, jer je ponuda cvjetnjaka loša“, nastavlja Nera.

Nera Marušić

Što je Bačva?

„Radi se o iskorištenoj metalnoj bačvi ulja, nafte ili neke druge tekućine koja je spremna za otpad. Tu nastupa Luka otkupljuje bačvu te ju prenamjenjuje. To dodatno čuva okoliš, jer bačva ne ide u klasičnu reciklažu taljenja metala i izrade novog proizvoda čime zaobilazimo ispuštanje CO² u atmosferu. Bačva je kompletno ručni rad. Popravljamo je ako je potrebno, skidamo boju, stavljamo novu, režemo, instaliramo sustav drenaže, pločice, pluteni čep, kotačiće, ručkice… Klijenti mogu birati veličinu, boju, dodatke. Time je personalizirana, a zbog raznih funkcionalnih dodataka bačva je i funkcionalna“, objašnjava Luka.

„Reakcije su i više nego pozitivne od samog početka kada smo se predstavljali drugima i pitali za savjet. To nas čini jako sretnima i ohrabruje nas u strpljivosti. Svjesni smo da će trebati vremena da se bačva razvije u svom maksimalnom potencijalu, a voljeli bi je izvesti i van granica lijepe naše“, dodaje Nera.

Nera Marušić

Meni ste poznati kao Nera Luka Weddings, što je s tim? 

„Slikamo i dalje, to ne prestaje, ljudi nas stalno preporučuju, a nama odgovara ova promjena trenda u intimnija vjenčanja koja se dogodila zbog korone.“

Od kud dolazi ta odvažnost za razvijanjem vlastitih projekata? I uspješnost?

„Oduvijek smo takvi i u tome smo se našli. Uvijek razmišljamo kako bi neke stvari napravili sami, te kako razviti neku novu ideju. Tako smo prvom stanu napravili krevet i trosjed. Razmišljamo kreativno i puni smo novih ideja, čak i sada kad smo već neke razvili.“

„Kada razmišljaš ‘izvan kutije’ i spreman si zakoračiti hrabro, te izaći iz zone lagodnosti, onda te život iznenadi i zaista je, uz Božju pomoć, moguće uspjeti“, zaključuje Nera.

Slične objave

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Advertismentspot_img

Instagram

Najpopularnije