Događanja u Zaprešiću i Jastrebarskom

Iako je došlo hladnije vrijeme, još uvijek postoji mogućnost za provesti prelijepe dane u okolici Zagreba i uživati u novim iskustvima poznatih manifestacija…

Turistička zajednica grada Zapešća poziva vas na ovogodišnje Dane Jelačića! Tradicionalna manifestacija kojom svake godine slavimo rođendan bana Jelačića i grada Zaprešića i ove godine donosi bogati program u Novim dvorima, no zbog lošijih vremenskih uvjeta u malo drugačijem izdanju. Družimo se od 8. do 10. listopada u povijesnom bogatstvu, u srcu grada Zaprešića.

www.visitzapresic.hr

Imanje bana Jelačića svake se godine pretvara se u pozornicu 19. stoljeća gdje sve posjetitelje dočekuju kostimirani likovi bana Jelačića i grofice Sofije. Posebno uređen i ukrašen posjed postaje prava mala bajka koju morate doživjeti i danju i noću.

Ovdje vas očekuje pregršt smijeha i zabave za cijelu obitelj. Čarobne krinoline, grofovske odore, svečani balovi, velika interaktivna predstava, radionice za najmlađe i potraga za blagom te sjajan večernji glazbeni program!

S obzirom na poprilično lošu vremensku prognozu za ostatak tjedna, primorani su prilagoditi program ovogodišnje manifestacije Dani Jelačića. Dio programa biti će otkazan, dio će se organizirati u zatvorenim prostorima poput Vršilnice i Muzeja Matija Skurjeni, a koncerti se sele na novu lokaciju u blizini – Trg Ivana Pavla II.

Na linku u nastavku možete vidjeti detalje programa: LINK

jaska.hr

U istom perioduod 8. do 10. listopadau vinarijama i dvorištima jaskanskih vinara održat će se Dani vina u podrumima. Listopad je mjesec koji je u Jastrebarskom tradicionalno posvećen vinu i prezentaciji svega onog što vinari i njihove obitelji trudeći se pripremaju kroz cijelu godinu.

U suradnji s Gradom i Turističkom zajednicom vrijedni vinari jaskanskog kraja otvorit će vrata svojih dvorišta, te kroz zanimljiv program Dana vina u podrumima,  od danas do nedjelje, posjetiteljima pružiti iskustvo uživanja u vinu i autentičnoj hrani, u toplini svojih gospodarstava i vinarija.Svi ljubitelji dobre kapljice pozvani su da ove dane provedu na pitoresknim obroncima plešivičkog gorja kod devet vinara. Na linku u nastavku pronađite detalje: LINK

Slične objave

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Advertismentspot_img

Instagram

Najpopularnije