Dubrovnik u pozno ljeto

U petak 27.8. započeo je tradicionalni glazbeni festival Dubrovačkog simfonijskog orkestra “Dubrovnik u pozno ljeto”, koji će trajati sve do 21.9. donosi DU list.

Festival je prvi puta organiziran 2013. godine s ciljem zadržavanja glazbe i kulturnog života u Gradu nakon Dubrovačkih ljetnih igara, te su već prve godine naišli na odličan odaziv publike.

Publiku očekuje devet koncerata koje će izvesti članovi Orkestra s poznatim solistima iz Hrvatske i inozemstva.Glavni dirigent i glazbeni direktor festivala Marc Tardue poručuje da, bez obzira na pandemiju i mjere, Orkestar želi ponuditi svojoj vjernoj publici izvanredan kulturni i umjetnički program.

DSO

– U ovim izazovnim vremenima, Dubrovački simfonijski orkestar odlučno nastavlja s odabranom ponudom najbolje klasične glazbe u suradnji s istaknutim međunarodno priznatim solistima i dirigentima. Bez obzira na okolnosti, Orkestar će predstaviti četiri velika simfonijska programa, posvećena Beethovenu i Mendelssohnu – rekao je Tardue.Festival je otvorila  ugledna slovenska pijanistica dubrovačkog porijekla Dubravka Tomšič Srebotnjak koncertom ispred Kneževa dvora, pod ravnanjem maestra Ivana Huta. Dubravka Tomšič Srebotnjak, Grand Dame of the Piano, proslavljena je pijanistica koja je nastupala diljem svijeta, a ovim nastupom obilježava i važne obljetnice svojega umjetničkog rada.

Održan je koncert u suradnji s Laus Akademijom Dubrovnik, a slijedi koncert proslavljenog kineskog violinista Dan Zhua, koji će također nastaviti temu Beethovena na ovom festivalu. Naša publika već je imala prilike uživati u izvedbama DSO Brass & Percussion septeta te D&B piano dua koji čine Bruno Vlahek i Dubravka Vukalović, stoga će njihovi nastupi ponovno obogatiti naš program. Jedan od koncerata bit će posvećen dodjeli Nagrade Ivan Dražinić, na kojem će nastupiti prošlogodišnji dobitnik Ivan Vihor. Rado viđena gošća Dubrovnika i Orkestra, proslavljena pijanistica Jasminka Stančul počastit će festivalsku publiku koncertom pod ravnanjem maestra Tarduea, uz birana djela F.B. Mendelssohna. No, poseban komorni koncert održat će se u suradnji s gudačkim kvartetom DSO-a, na kojem će Jasminka Stančul nastupati s Franom Matušićem uz birani glazbeni program. U finalu festivala, Orkestar će pred Katedralom nastupati pod ravnanjem sjajnog dirigenta Noormana Widjaje, uz istaknutog violinista Iskandara Widjaju. 

DSO

Maestro Tardue zaključuje svoj program porukom – U ovim teškim vremenima ispunjenima brigom, nadamo se da će vam naša glazba donijeti mir i utjehu, povezujući nas ponovno kroz umjetnost i vrhunske izvedbe Orkestra i njegovih gostiju.– 

Ulaznice su u prodaji putem sustava ulaznice.hr, a Program festivala objavljen je na internetskoj stranici Orkestra . Festival se održava u suradnji s Gradom Dubrovnikom, Dubrovačko-neretvanskom županijom, Ministarstvom kulture, Turističkom zajednicom Grada Dubrovnika i Rixos Premium Dubrovnik. 

Slične objave

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Advertismentspot_img

Instagram

Najpopularnije