Posjetite Solin i osjećajte se mlado na 2. Springfestu

Kolijevka antičke i starohrvatske povijesti, a opet najmlađi grad u Republici Hrvatskoj – Solin, osim svoje bogate povijesne i kulturne baštine, nudi pregršt mogućnosti za one željne aktivnog odmora

Grad Solin je idealan odabir za provesti sve popularniji aktivni odmor. Svojim geografskim položajem i velikim zalaganjem lokalnog stanovništva, kao i turističke zajednice grada, ovdje se nudi pregršt aktivnosti i mogućnosti kroz koje ćete vidjeti i uživati u predivnoj prirodi, naučiti mnogo o povijesti i kulturi solinskog područja, ali i zabaviti se uz veliku ponudu raznih sportskih i rekreacijskih aktivnosti.

Foto: TZG Solin

Ako volite duge šetnje izvan gradske gužve i vreve, Solin nudi spokoj i odmor, a istovremeno uživanje u kulturnim ljepotama i predivnoj prirodi planina Kozjak i Mosor koje ga okružuju. Solinski planinarski put podijeljen je u tri etape, a trasa puta kreće iz predgrađa Ninčevići te završava na uzvisini Sutikva u blizini predgrađa Japirko. Ukoliko ste više za obilazak i upoznavanje prirodne i kulturne baštine biciklom, grad Solin nudi korištenje dvjema biciklističkim rutama Blaca i Salona. Mapu ruta možete pronaći na internetskoj stranici alltrails.com. Također možete se zabaviti u Paintball Klubu Salona na atraktivnom šumskom terenu u Mravincima ili u trosatnoj zipline avanturi s preko 6 zip linija u dužini od 2,5 kilometra. U nastavku pronađite poveznicu na promotivni video za aktivni odmor u Solinu https://www.youtube.com/watch?v=6A1ZwB3IjjQ. Posjetite Solin i osjećajte se mlado!

Foto: TZG Solin

Osim raznolike ponude za aktivni odmor, ovog proljeća po drugi put organizira se manifestacija Solin Springfest koja će se održati od 14. do 22. svibnja. Organizator ovog događaja je Turistička zajednica grada Solina, u suradnji s Gradskom knjižnicom Solin, Udrugom Zdravi dan i Arehološkim muzejem u Splitu, a cilj festivala je promovirati zdrav način života uz kvalitetan  kulturno-zabavni sadržaj i slogan ‘Solinski zdravi đir! Dođi i ti!’

Foto: TZG Solin

Program Springfesta sastoji se od različitih događanja te je prilagođen i djeci i odraslima.  Od javnozdravstvene akcije Zdravi dan svaki dan, ali i bajkaonica, radionica, predstava za djecu i odrasle i još pregršt događaja, svatko može pronaći nešto zanimljivo za sebe. Ulaz na manifestaciju se ne naplaćuje, a za interpretacijske šetnje potrebno se prethodno najaviti na mail: tz@solin-info.com ili na telefon: 021 210 048.

Foto: TZG Solin

Steknite svoje zdrave navike i započnite živjeti zdravo svaki dan na 2. Solin Springfestu čiji detaljan program donosimo u nastavku.

Slične objave

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Advertismentspot_img

Instagram

Najpopularnije