Predstavljen novi virtualni vodič Svetišta Majke Božje Trsatske

U Svetištu na Trsatu predstavljen je novi virtualni vodič ili interaktivna šetnja Svetišta Majke Božje Trsatske

Ovaj virtualni turistički vodič otvara mogućnost „dolaska“ i razgledavanja Svetišta u ovo dinamično i internetsko vrijeme, a sve s ciljem promidžbe i prezentacije sakralne baštine Rijeke. Vodič je i dodatni motiv dolaska u Rijeku, koja je bogata ponudom i pored Svetišta nudi brojne znamenitosti, tradicije i priče za otkrivanje.

Redakcija

Virtualni vodič Svetišta Majke Božje Trsatske, najstarijeg Marijanskog svetišta Hrvatske, također je prilika svim posjetiteljima da prouče njegovu bogatu povijest. Naime, Svetište upravo ovih dana i to 10. svibnja obilježava 730-tu obljetnicu od čudesnog prijenosa Nazaretske kućice na Trsat (10.5.1291.). Virtualna šetnja je zajednički projekt realiziran u suradnji Svetišta Majke Božje Trsatske, Turističke zajednice grada Rijeke te tehničkog realizatora tvrtke CogitoLab.

Redakcija

Na prezentaciji održanoj 7. svibnja uzvanicima su se obratili fra Krunoslav Kocijan gvardijan Svetišta Majke Božje Trsatske, Ines Boban-Štiglić voditeljica razvoja proizvoda Turističke zajednice grada Rijeke i Vojko Obersnel gradonačelnik Grada Rijeke, koji su pohvalili projekt. Virtualni vodič u svojoj primjeni predstavio je Krešimir Prevendar, direktor tvrtke CogitoLab.

Virtualni vodič Svetišta Majke Božje Trsatske, koji je dostupan na stranici heritagecroatia.com, je turističko-duhovna virtualna šetnja i razgled Svetišta Majke Božje Trsatske u 360°. Vodič se sastoji od 50 panorama s interaktivnim sadržajem na ključnim točkama.

Redakcija

Radom na ovom projektu mapirana su sva bogatstva koje svetište pruža. Tako se na turi može vidjeti Čudotvorna ikona Majke Božje Trsatske, priča o Nazaretskoj kućici koja se na ovom mjestu zadržala tri godine, crkva sa svim njezinim oltarima, kipovima i freskama. Tu je i prostor ispred crkve na kojem se nalazi kip sv. Pape Ivana Pavla II koji je posjetio ovo svetište, kip sv. Majke Terezije koja je također ovdje bila sedamdesetih godina prošlog stoljeća, tu su i postaje križnog puta, stube Kapetana Petra Kružića koje su poveznica centra grada Rijeke i svetišta, pastoralni centar, kip sv. Franje, klaustar crkve i kapelice. Na katu samostana za ovu je turu snimljena i riznica u kojoj se čuvaju najdragocjeniji darovi kao što je molitvenik Katarine Frankopan, te zavjetni darovi Habsburgovaca.

Redakcija

Podsjetimo, ovdje na našem portalu možete ‘prošetati’ i Svetištem čudotvorne Gospe Sinjske, te Svetištem Majke Božje Bistričke, virtualnim turama koje su još ranije snimljene i objavljene.

Slične objave

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Advertismentspot_img

Instagram

Najpopularnije