S proljećem se bude Slavonija i Baranja

Subotu 14. svibnja rezervirajte za posjetu našoj predivnoj i zlatnoj Slavoniji i Baranji

Slavonija i Baranja neotkriveno su odredište, istkano od spleta magičnih prirodnih ljepota i krajolika koje je kultivirao čovjek. Ovdje se nalaze neke od posljednjih netaknutih močvara Europe, nepregledna žitna polja, bogati vinogradi te stoljetne hrastove šume. Nizinu Osječko-baranjske županije omeđuju dvije velike panonske rijeke, hirovita Drava i moćni Dunav. Na jugu se ravnica izdiže prema brdima Krndije, Papuka i Dilja, dok se na sjeveru jedva primjetno prelijeva u Erdutski brijeg te Bansko brdo, poznato i kao baranjska „Planina“ (s obzirom na visinu od 243 m, nadimak ne treba čuditi). Široka slavonska duša i baranjski šarm najveće su vrijednosti istoka Hrvatske, čitamo na visitslavoniabaranja.com

Foto: TZ Vinkovci

Ako ste spremni za novu avanturu, vikend 14. svibnja započnite u Vinkovcima. Povezite svoj bicikl, podmažite lanac i pripremite ga za još jednu rekreativnu biciklijadu. Upoznajte ulice grada i njegovih okolnih mjesta uz laganu vožnju svojim dvonožnim ljubimcem u proljeće.

Turistička zajednica grada Vinkovaca poziva vas da se prijavite na biciklijadu pod nazivom “Tour natur” koja se održava po treći puta u njihovom gradu. I ove godine nude dobar provod, laganu vožnju, ugodno društvo i pregršt nagrada.

Foto: TZ Vinkovci

Biciklijada će se održati 14. svibnja 2022. godine s početkom u 11 sati sa startne pozicije na Pješačkoj zoni grada Vinkovaca. Na samome startu prvih 500 prijavljenih sudionika dobiti će majicu (koju je potrebno nositi prilikom bicikliranja) te kupon koji dobro spremite i sačuvajte, budući da vas očekuje bogat fond nagrada na cilju.

Foto: TZ Vinkovci

Dužina rute iznosi 19 km koja uključuje polazak s Pješačke zone u Vinkovcima te se ruta nastavlja sve do Nuštra, Cerića (gdje vas očekuje kratka pauza za odmaranje i hidriranje) i povratak u Vinkovce sve do Pikovog stana. Sve detalje vezane uz program možete pronaći na Facebook ili Instagram stranici Turističke zajednice grada Vinkovaca i web stranici: TZ Vinkovci. Na samome cilju biciklijade (Pikov stan) očekuje vas okrjepa uz besplatnu podjelu hrane i pića za sve sudionike te izvlačenje sretnih dobitnika. Požurite s prijavama koje su otvorene do 12. svibnja 2022. Godine, budući da su organizatori pripremili majice za prvih 500 prijavljenih, a sudionici koji završe rekreativnu biciklijadu na poklon će uz majicu dobiti i bidon.

Foto: TZ Valpovo

Nakon biciklijade i druženja u Vinkovcima, samo sedamdesetak kilometara dalje, okrijepite se i zabavite na eno-gastronomskom događaju. U organizaciji Grada Valpova, Turističke zajednice Grada Valpova te Udruge Karašicka Republika organizira se treći po redu Festival sira & vina koji će se održati 14. svibnja u 18 sati u dvorcu Prandau-Normann u Valpovu.

Foto: TZ Osječko – baranjske županije

Cilj festivala je promocija domaćih proizvođača sira i vina s naglaskom na male proizvođače, OPG-ove i zadruge. Fokus je na omogućavanju uspješnijeg plasmana hrane malih proizvođača, pružanju podrške njihovoj konkurentnosti, ali i poticanju građana da kupuju lokalne proizvode.

Foto: TZ Valpovo

Ulaz za sve posjetitelje je besplatan, a festival će začiniti zvuci funka, jazza, disca i rocka uz nastupe grupa Nipplepeople i Electric Corn, a više informacija o samom događaju možete pronaći na službenoj Facebook stranici kao i na internetskoj stranici TZ Osječko-Baranjske županije.

Izvor: http://www.tz-vinkovci.hr/hr/ https://visitslavoniabaranja.com/

Slične objave

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Advertismentspot_img

Instagram

Najpopularnije