Sezona na Visu iznad očekivanja: Teško će biti pronaći slobodan krevet

Vis je kao destinacija već duže vrijeme atraktivan, a kakva je trenutna situacija i što se može očekivati od ove sezone ispričao je Ivo Fiamengo, direktor Turističke zajednice Grada Visa za portal dalmacijadanas.hr.

“S obzirom da je u prvih 6 mjeseci ostvareno 77% turističkih noćenja u odnosu na 2019. godinu, te 114% više noćenja u odnosu na prvih šest mjeseci 2020. godine moramo reći da smo jako zadovoljni dosadašnjim tijekom sezone. Što se tiče nautičara, Vis je još uvijek nezaobilazna destinacija tako da u tom segmentu čak i nema mnogo mjesta za povećanje broja posjeta nautičara. Ukoliko bi se zadržala povoljna epidemiološka situacija u Visu će u špici sezone biti teško pronaći slobodan krevet, o nekom drugom razvoju situacije ne želim niti razmišljati”, rekao je Fiamengo te je nadodao kako su se potrebe gostiju i sama ponuda u današnjim okolnostima promijenila, te događanja i manifestacije nisu ono što goste privlači već je to izolacija i osama.

“Ono na što mi u današnjim okolnostima dajemo naglasak je razvoj on line aplikacija, kao što su aplikacija za pronalaženje plaža, centara za testiranje, novih info tabela npr. o viškom aerodromu u 2. svjetskom ratu, nova web stranica koju ćemo aktivirati do kraja tjedna i slično. Kapaciteti u stacionarnom turizmu su cca 3.200 kreveta dok raspolažemo sa 150 brodskih vezova.”, istaknuo je Fiamengo.

*izjavu direktora Fiamenga u cijelosti pročitajte na dalmacijadanas.hr

Slične objave

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Advertismentspot_img

Instagram

Najpopularnije