Sinj u srcu – Događanja zbog kojih se isplati posjetiti Sinj

Ovoga ljeta u sklopu Dana Alke i Velike Gospe u Sinju nas očekuje niz zanimljivih događanja, od kojih ovog vikenda za sve posjetitelje slijedi prava jazz glazbena senzacija, a za sve one željne upoznavanja Gospinog i alkarskog grada, TZ Grada Sinja organizira besplatna stručna turistička vođenja

Na samom izmaku srpnja Sinjane i njihove goste očekuje prava glazbena senzacija – nastup jazz sastava Nocturnal Four. Renomirani glazbenici svjetskoga glasa, na svojoj ovogodišnjoj ljetnoj turneji po Hrvatskoj, nakon nastupa u Puli i Zadru, i u Sinj će donijet dašak New Orleansa u idealni ambijent pozornice Alkarskih dvora.

Foto: TZG Sinja

Ratko Zjača, otprije poznat sinjskoj publici, nagrađivani je gitarist, skladatelj, izvođač i pedagog. Studirao je i diplomirao na Sveučilištu u Zagrebu. Nakon završenog studija na Konzervatoriju u Rotterdamu, gdje je studirao jazz gitaru, kompoziciju i indijsku klasičnu glazbu, studirao je i na New York University School of Music. Nebrojene suradnje s velikanima jazz glazbe lansirale su ga u zvijezde te mu donijele mnoga priznanja i nagrade.

Foto: Željko Zrnčić

John Riley je jedan od najpoznatijih jazz bubnjara i edukatora današnjice. Redovni je profesor bubnjeva na čuvenim akademijama Manhattan School of Music, The New School i SUNY Purchase, a stalni je vanjski profesor na Konzervatoriju u Amsterdamu.
Pijanist i orguljaš Renato Chicco studirao je na Sveučilištu za glazbu u Grazu, Austrija, i na Berklee College of Music u Bostonu. U dugoj i plodnoj karijeri surađivao je s najvećim imenima svjetske jazz glazbe. Trenutno je profesor jazz improvizacije na Muzičkom sveučilištu u Grazu i nastavlja s nastupima diljem svijeta. Stefano Bedetti, jedan od najboljih europskih saksofonista, počeo je svirati tenor s 14 godina. Inspiriran Charliejem Parkerom, Michaelom Breckerom i mnogim drugim majstorima otkrio je nove dimenzije i pristup glazbi.

Foto: Ante Gašpar

Nikako ne propustite doći i poslušati ovaj fantastični kvartet, Alkarski dvori, 30. srpnja u 21 i 30 sat, koji nastupa nakon Gradske glazbe Sinj, koja ove godine slavi veliku obljetnicu 160 godina svog postojanja, predanog rada, edukacije i promocije grada Sinja diljem Lijepe naše i Europe. Koncert je za sve posjetitelje besplatan!

Foto: TZG Sinja

Uz glazbeni vikend, a s ciljem bolje informiranosti svih gostiju sinjskoga kraja, Turistička zajednica grada Sinja, danas, 28. srpnja i svakog sljedećeg četvrtka kroz čitavi kolovoz, s početkom u 19 sati, u suradnji s Udrugom turističkih vodiča Osinium, organizira besplatna stručna turistička vođenja. Ova stručna turistička vođenja, namijenjena su svima koji žele upoznati grad Sinj i njegovu bogatu kulturno povijesnu baštinu, koju tradicionalno njegujemo kroz naša dva simbola, Alku i Veliku Gospu. Polazna točka ovih besplatno vođenih turističkih tura je Šetalište bl. Alojzija Stepinca (uz TIC).

Zainteresirani turisti mogu se javiti u ured Turističke zajednice grada Sinja, dolaskom u ured (Put Petrovca 12. – II Kat) ili pozivom na broj 021/ 826 350, 099/4500305, ili putem maila Udruge turističkih vodiča grada Sinja “Osinium” sinj.guides@gmail.com.

Slične objave

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Advertismentspot_img

Instagram

Najpopularnije