Sljeme uskoro postaje centar velikog planinarskog događaja

Od 28. do 30. listopada Zagrepčani i svi zainteresirani imat će priliku postati dijelom najvećeg planinarskog događaja – HIGHLANDER – koji spaja penjanje, čovjeka i netaknutu prirodu

Zbog ubrzanog načina života i svakodnevnih obveza sve manje vremena čovjek odvaja za opuštanje i odmaranje u prirodi. Povrh toga, ovisnost o modernoj tehnologiji i dostupnost u svakom trenutku dana odmaže u punjenju baterija na svježem zraku. Stanovnici velikih gradova posebno su pogođeni ovom “modernom pandemijom”, no zahvaljujući Highlanderu i lakoj dostupnosti predivne Medvednice, s najvišim vrhom Sljemenom, bijeg iz gužve nikada nije bio lakši.

sljeme-medvednica

Highlander je najveći planinarski događaj koji spaja planinarenje, čovjeka i netaknutu prirodu u jedinstvenu avanturu života. Planinarska svečanost brzo se proširila u 17 zemalja svijeta i time omogućila uživanje u atraktivnim stazama smještenima na veličanstvenim lokacijama koje nude najljepše prizore i poglede s visine.

Nakon velikog iskoraka za brend s uspješno završenom sezonom u regiji i prvim održanim događajem u Americi, zagrebačka gora Medvednica, od 28. do 30. listopada, prvi će put postati centrom planinarenja. Upravo je dostupnost lokacije smještene iznad metropole bila okidač za organiziranje ovog festivala u jedinom glavnom gradu na popisu HIGHLANDER destinacija.

medvedgrad-medvednica

Trodnevni izazov od 59 kilometara idealan je za cijelu obitelj, a omogućuje bijeg od svakodnevne užurbanosti grada. Oni najbrži i oni koji zaista imaju samo vikend na raspolaganju, planinarsku avanturu bez problema mogu završiti i u 2 dana. Ruta prati Medvedničku transverzalu obojenu živopisnim bojama prepunim prirodnim draguljima, kao što su npr. slap Sopot i ribnjak Kraljičin zdenac. Sudionici će prepješačiti više od 500 kamenih stuba zvanih Horvatove stube, svim osjetilima doživjeti teren sličan Velebitu i istražiti veličanstvenu planinu koja se uzdiže iznad Zagreba kroz jedinstvenu Highlander planinarsku avanturu. Sudjelovati mogu svi koji su spremni testirati vlastite granice, osvijestiti što nam priroda daje i željni novih iskustava.

Highlander-Sljeme

HIGHLANDER Medvednica savršena je prilika za stanovnike Zagreba, ali i ljude diljem Lijepe naše, da se 28. listopada priključe ovoj planinarskoj avanturi koja pomiče osobne granice u ljudima i koju će svaki sudionik zasigurno dugo pamtiti. Broj slobodnih mjesta je ograničen, a vrijeme za registracije limitirano. Upravo zato organizatori pozivaju sve zainteresirane da na vrijeme rezerviraju svoje mjesto.

Više informacija pronađite na: https://highlanderadventure.com/medvednica/hr

Foto: Ana Soldo Dučić/Petar Dučić/Shutterstock

Slične objave

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Advertismentspot_img

Instagram

Najpopularnije