Započeo Festival hrvatskih kazališnih amatera u Vodicama

Jučer, u petak,  svečano je otvoren 61. Festival hrvatskih kazališnih amatera koji se već sedmu godinu održava u Kulturnom centru Vodice. Donosi infovodice.com

Festival je otvorio gradonačelnik Vodica Ante Cukrov koji je naglasio kako Grad Vodice s radošću sufinancira održavanje ovog festivala u Vodicama svjestan truda entuzijasta i cijeneći rad amatera koji svojim djelovanjem obogaćuju društveni i kulturni život našeg grada. Za holivudski štih otvaranja pobrinuo se Big band Vodice koji je svojim nastupom ugrijao atmosferu i najavio lijep početak druženja kazalištaraca.

infovodice.com

Na veliko zadovoljstvo zaljubljenika u teatar, nakon prošlogodišnjeg virtualnog izdanja, ove se godine kazališna igra vratila na vodičke daske koje život znače. Iako je godina bila izuzetno teška za kazališne amatere, ipak ćemo u šest festivalskih dana u dva uzastopna vikenda uživati u devet predstava koje su izbornici Hrvatskog sabora kulture odabrali kao najuspješnije i najbolje. 

infovodice.com

Festival ima natjecateljski karakter, pa će Prosudbeno povjerenstvo ocjenjivati detalje i nagraditi bolje od najboljih festivalskim nagradama: za najbolju predstavu u cjelini, najbolju režiju, najbolji novi dramski tekst, najbolju glavnu i sporednu mušku i žensku ulogu, za inventivnost i njegovanje kulturne baštine. Ove godine Povjerenstvo čine: glumica, redateljica i teatrologinja dr. sc. Dubravka Crnojević-Carić, dramatičarka i kazališna kritičarka Gordana Ostović te kazališni kritičar Igor Ružić koji će u završnici festivala, 21. studenog, proglasiti pobjednike i dodijeliti nagrade dobitnicima.

infovodice.com

Vodička će publika u natjecateljskom dijelu 61. Festivala hrvatskih kazališnih amatera moći pogledati devet odabranih izvrsnih predstava uživo, dok će u nedjelju u 20 sati, u revijalnom dijelu programa, moći pogledati snimku predstave Dramske amaterske družine domaćina, Romanca u zatvoru Fletcher.

Festivalski je program otvorilo Kulturno-prosvjetno društvo Sloga iz Pakraca sa živom, humorističnom i toplom predstavom zavjere: Baba Nikinica i odbjegle vjerenice nastale po tekstu i u režiji Dubravke Špančić. Ovacije publike i riječi hvale Prosudbenog povjerenstva na okruglom stolu nakon predstave najbolji su početak festivala, a već nas sutra čekaju novi doživljaji u mraku kazališta s predstavom Od Rame do Sinja u izvođenu Sinjskog pučkog kazališta.

Ulaz na sve predstave je besplatan, ali uz predočenje Covid potvrda i poštivanje propisanih epidemioloških mjera.

Slične objave

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Advertismentspot_img

Instagram

Najpopularnije