Bakar - Veliko finale Margaretinog leta

Ovog vikenda na području Grada Bakra očekuje nas veliko finale Margaretinog leta, uz iznimno bogat kulturno - zabavni program

Koncert Željka Bebeka održat će se u petak 01.09.2023 (od 20:00 do 01:00 h). Nakon što je prvi termin koncerta omelo nevrijeme, na Krasicu napokon stiže legendarni Željko Bebek s torbom svojih bezvremenskih evergreena. Prekaljeni glazbeni vuk zapalit će publiku pod otvorenim nebom na igralištu Hroljevo. Koncert počinje u 21 sat, a publiku će prije toga od 20 sati zagrijati sjajna grupa Aurora. Zahvaljujući sponzorima Margaretinog leta ulaz je besplatan, a sve posjetitelje očekuje i bogata gastronomska ponuda. Parking je osiguran na pomoćnom igralištu.

Foto: TZ Bakar

Ove subote 02.09.2023 u 14 sati Bakarski kaštel ulazi u vremeplov koji će nas odvesti 500 godina u prošlost - u vrijeme ratnika, dama, kmetova, dvorskih luda i drugih zanimljivih likova iz davne i tajnovite epohe kneževa Frankopana. 'Oživljeni kaštel' na programu je od 14:00 do 18:00 h, ulaz je slobodan, dođite, zabavite se i naučite! Događanje organizira udruga Ordo Sancti Viti, a podupiru ga Primorsko-goranska županija, Grad Bakar te bakarska Turistička zajednica. Parking je osiguran na privremenom parkiralištu ispod crkve sv. Andrije.

Foto: TZ Bakar

02.09.2023., subota – 'Tragom hrvatske baštine' (od 19:30 do 21:30 h). Treću godinu zaredom, članovi Udruge Tragom hrvatske baštine na bakarskom Žalu ribara upriličuju Večer folklora. Ovogodišnja će se odviti 2. rujna i obljetničkog je karaktera. Od 20 sati nadalje nastupit će šest folklornih društava s područja Primorsko-goranske županije koja ove godine obilježavaju jubileje. Publici će se predstaviti Folklorni ansambl 'Zora' iz Opatije koji slavi 75. rođendan te Folklorno društvo 'Studenac' iza kojeg je 70 godina rada. Tu su i pedesetgodišnjici – Kulturno - umjetničko društvo Delnice iz Delnica i Kulturno-umjetničko društvo 'Zvir' iz Jelenja. Kulturno - umjetničko društvo 'Ive Jurjević' iz Omišlja obilježava četrdesetu obljetnicu, dok je Kulturno-umjetničko društvo 'Primorski Hrvat' osnovano prije pet godina.

Foto: TZ Bakar

Folkloristi obećavaju nezaboravnu večer, stoga im se pridružimo u subotu navečer na Žalu ribara, slaveći baštinu i one koji je prenose na nove generacije! Parking je osiguran iza Doma kulture te ispred Pomorske škole u Bakru. 02.09.2023., subota – 'Naprijedova noć'. U subotu nas očekuje i prava fešta na jubilarnoj 10. Naprijedovoj noći na Hreljinu (igralište Lonja) uz bogati program: 17:30 – utakmica NK Naprijed i NK Halubjan, 22:00 – zabava uz grupu „Fontana“, 00:00 – vatromet. Program se odvija u organizaciji U.O. Barutane i NK Naprijed, uz podršku Grada Bakra, TZ Grada Bakra i brojnih sponzora.

Povezani članci
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook