CatholicCroWomen (CCW) – prvi susret katoličkih poduzetnica

Prošlu subotu, 18. 3. 2023. održao se prvi CCW susret koji je okupio preko 100 sudionica. Sveta misa, panel diskusija, rad u grupama i druženje donijeli su obilje vrijednosti ženama koje razmišljaju o poduzetništvu kao i onima koje već žive poduzetništvo

Foto: Le Dori Studio

Sve je krenulo kao ideja koju je Andrea Oroš dobila od Gospodina te se odlučila odazvati na nju na način da osnuje Facebook grupu koja će okupljati žene u vjeri, koje se bave ili razmišljaju o bavljenju poduzetništvom. Malo po malo ova virtualna grupa je rasla i danas broji preko 850 članica. Tako veliki broj i nadahnuće u grupi potaknuli su Andreu i ostale administratorice: Ivonu Bišćan, Danielu Drčec, Antoniju Pervan, Saru Pozar i Anu Adrić da organiziraju prvi susret katoličkih poduzetnica.

Foto: Le Dori Studio

Konferencija je održana u bazilici svetog Antuna Padovanskog, na svetom Duhu u Zagrebu. Započelo je sa slavljem svete mise koju je predslavio duhovnik ove zajednice fra Ivan Marija Lotar, a glazbeno popratile Sestre Halužan. Iza toga uslijedila je registracija sudionica i odlazak u dvoranu gdje se nakon uvodnih riječi Andree Oroš i fra Ivana održala panel diskusija na temu 'Poduzetništvo s povjerenjem'. Panelistice su bile tri uspješne poduzetnice Ivona Zgrabljić (Edukator Kreator), Matea Glavaš (DSS Services) i Daniela Drčec (aDORAble). Panel raspravu zanimljivo je animirala Ljubica Perinić Staničić, a zaključeno je kako privatno poduzetništvo osim spremnosti na rizik i povremenih stresnih razdoblja, u biti nudi zadovoljstvo kroz bavljenje onim što je u skladu s talentima pojedinca, kao i slobodu koju posao u velikim korporacijama ili državnim službama nikako ne može osigurati.

Foto: Le Dori Studio

Po završetku panela uslijedile su radionice u manjim skupinama. Ovdje su se sudionice mogle međusobno upoznati, predstaviti čime se bave, te uz detaljnije zaključke o tome kako ih se dojmila diskusija, jedne drugima ponuditi pomoć u skladu sa svojim proizvodima, brendovima, umijećima ili iskustvom. Kao idealan završetak susreta katoličkih poduzetnica upriličena je zakuska koja je uz ugodne razgovore upotpunila sjajan dojam sudionica i potvrdila svesrdan trud organizatorica. Na samom kraju primijetilo se kako žene izlaze kroz vrata zadovoljne i nasmijane što daje naslutiti da je ovo samo prvi u nizu ovakvih hvalevrijednih susreta.

Foto: Le Dori Studio

U videu koji je objavljen par dana kasnije Andrea Oroš, glavna organizatorica, zahvalila se svakoj sudionici susreta, vjerujući da je svaku pojedinu Gospodin pozvao da bude prisutna tamo: „Bilo je jako lijepo i vjerujem da ste uzele svaka nešto dobro za sebe. Posebno se nadam da ste se nadahnule na vašem putu ka poduzetništvu. Želim vas ohrabriti da krenete, da nas pratite na mrežama, te da CatholicCroWomen stoji tu za vas, jer je grupa i nastala kako bi vi imale što više svojih poduzetničkih ideja i kako bi što više toga donijele na svijet. Želim vam obilje Božjeg blagoslova i svako dobro!“

Foto: Le Dori Studio

'Žena je zapanjujuća u ljepoti i nenadmašna u intuiciji i ljubavi. Ona rađa, čuva, razumije, osjeća, podupire, organizira, ona je intuitivna, kreativna i uporna. Žena u obitelji ima ulogu organizatora i voditelja i kada to sve preslika u poslovni svijet ona postaje izvanredan poduzetnik. Žena u našem društvu ima ulogu koju ne može zamijeniti niti jedan muškarac. Ona ne mora glumiti muškarca jer ona je ŽENA.' (Izvor: CCW Youtube)

CatholicCroWoman pronađite na Instagramu.

Povezani članci
or

For faster login or register use your social account.

Connect with Facebook