Građani odabrali najljepše advente u Hrvatskoj!

Varaždin, Daruvar, Oroslavje i Općina Velika imaju najljepše advente u Hrvatskoj. Odlučeno je tako glasovima građana na facebook stranici portala Gradonačelnik.hr. To je njihov 3. izbor za Najljepši advent u Hrvatskoj, u kojem su sudjelovala čak 64 adventa iz 48 gradova i 16 općina, a pokrovitelj je Ministarstvo turizma i sporta


Foto: Fb - Advent u Varaždinu

Natjecanje je provedeno kroz četiri kategorije, pa se tako birao najljepši advent među velikim gradovima, među srednjim gradovima, malim gradovima i općinama. Titulu najljepšeg adventa među velikim gradovima dobio je Advent u Varaždinu s osvojenih 7.074 lajkova. Među srednjim gradovima pobjednik je Advent u Daruvaru s osvojenih 2.690 lajkova, dok je najljepši advent u malim gradovima Advent u Oroslavju s 2.513 lajkova. Najljepši advent među općinama je Ninina čarobna shhhuma – Advent u Općini Velika koji je osvojio 1.713 lajkova.


Foto: Fb - Visit Daruvar

Advent u Oroslavju je ove godine prvi put organiziran u ovom zagorskom gradiću i odmah je izazvao oduševljenje građana Oroslavja ali i čitavog Zagorja. Ninina čarobna shhhuma – Advent u Općini Velika ima razlog za slavlje jer je ovo već druga godina otkako pobjeđuje kao najljepši advent u kategoriji općina.


Foto: Fb - Advent u Oroslavju

U top pet najljepših advenata u velikim gradovima, uz Varaždin plasirali su se gradovi Bjelovar, Koprivnica, Virovitica i Vukovar. U kategoriji srednjih gradova, najljepši advent u Daruvaru slijede adventi u Vinkovcima, Trogiru, Novoj Gradiški i Đakovu. Advent u Trogiru jedini je, pak, dalmatinski advent koji se uspio plasirati u top 5 izbora za Najljepši advent, a s osvojenih 1.496 lajkova ušao je i u top 10 u apsolutnoj kategoriji. U top pet malih gradova ušli su: Otočac, Novi Vinodolski, Županja i Valpovo. Drugo mjesto u izboru za najljepši advent općina osvojio je Advent u Jasenicama, dok je treće mjesto pripalo Općini Petrijanec i njihovom ‘Adventu u Zelendvoru’.

Izvor: Gradonačelnik.hr

Povezani članci
Sinj - Dani Alke i Velike Gospe 2024.

Sinj - Dani Alke i Velike Gospe 2024.

Salona – otvorena galerija slika slavne povijesti

Salona – otvorena galerija slika slavne povijesti